Engelsiz Üniversite Ödülleri Tekrar Yaşar Üniversitesi’nde

Yaşar Üniversitesi ilk kez 2018 yılında kazandığı Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Engelsiz Üniversite Bayrak Ödülleri’ne bu yıl yenilerini ekledi.

5 Haziran 2023’te YÖK Başkanı Erol Özvar, 2018’den bu yana verilen “Engelsiz Üniversite Ödülleri”ne bu yıl layık görülen üniversiteleri açıkladı. Bu açıklamaya göre üniversitemiz, Fakülteler Binası Y Blok ve Fakülteler Binası T Blok için Mekanda Erişlebilirlik (Turuncu Bayrak) Ödülü‘ne layık görüldü.

Açıklamada yükseköğretimde öğrenci sayısının 7 milyona yaklaştığını belirtilirken, farklı engel düzeylerindeki öğrencilerin sayısının 56 bin civarında olduğu kaydedildi.  Verilere göre, engelli öğrencilerin yaklaşık üçte birinin kadınlardan oluştuğunu ifade eden Özvar, “Kadın engelli öğrenciler erkek öğrencilere kıyasla daha fazla dezavantajla karşı karşıya kalmakta ve üniversiteye erişimde sorunlar yaşayabilmektedir.” dedi.

Ödül almaya hak kazanan üniversiteleri görmek için tıkla​yı​nız.​