Engellilere Yönelik Toplumsal Algı ve Ayrımcılık Atölyesi Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Engelli Öğrenci Birimi’nin Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlediği farkındalık çalışmaları çerçevesinde 04 Aralık 2019 tarihinde “Engellilere Yönelik Toplumsal Algı ve Ayrımcılık: Kavramlar, Yaklaşımlar ve ayrımcılığın Önlenmesi” konulu seminer ve atölye çalışması düzenlendi. Etkinliğine konuşmacı olarak  katılan Toplumsal Haklar ve Araştırmalar Derneği (TOHAD) Başkanı Süleyman Akbulut’un engellilik algısına ilişkin bakış açısı ve değerlendirmeleri katılan 75 öğrenci tarafından ilgiyle dinlendi.

Engelliliğin toplumun düzenleme ve gerekli tedbirleri ile ortaya çıkan bir durum olduğunu ifade eden Akbulut,  “Sakat olabilirim, haklarımı kullanarak toplumsal yaşamda var olduğum sürece engelli olmayacağım“ diyerek engelliliğin uygun araç ve düzenleme ile önüne geçilebilecek bir durum olduğunun altını çizdi. Engelli derneklerinin ve engellinin kendisinin daha aktif olarak hak arama mücadelesinde bulunması gerektiğini, toplumsal baskı mekanizmasının bu şekilde işletilebileceğini söyleyen Akbulut “Lütfen bizi sevmeyin, sadece yasaların bize verdiği haklarımızdan eşit bireyler olarak yararlanmamız için uygulayın“ dedi. Sevgi ile her şeyin aşılabileceği yanılgısına dikkat çeken toplumsal önyargı ve yanlış anlamaları gençlerle paylaşan Akbulut, öğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılaştı.